SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062 | 9735 Csepreg, Rákóczi u. 13-15.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Pincér - vendégtéri szakember

Pincér - vendégtéri szakember illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál, a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

„Bük: ahol az ösztöndíjból karrier, a karrierből jövő lesz.”

🍷 Pincér – vendégtéri szakember

„Legyél te a vendéglátás arca! – Ösztöndíjjal, rengeteg tapasztalattal és valós karrierlehetőséggel.”

(Turizmus-vendéglátáságazat; 41013204; 3 év) intézményi kód 0626

Röviden a képzésről

Hároméves, gyakorlatorientált képzés: az elmélet az iskolában, a gyakorlat tankonyhánkban és valós vendéglátóhelyeken zajlik. A végén vendégtéri szakemberként helyezkedhetsz el.

Mit csinál egy pincér?

Fogadja a vendégeket, ajánl ételeket és italokat, felveszi és felszolgálja a rendeléseket, majd elszámol a fizetéssel — mindig a vendég élményére koncentrál.

Kinek való?

Ha szeretsz emberekkel dolgozni, erős kommunikációs készséged van, és ügyes vagy szervezésben, akkor ez egy remek választás. Türelmes, energikus személyiségeknek való.

Mit fogsz tudni?

  • étel- és italkínálatot profin bemutatni;
  • rendelést felvenni és változatos felszolgálási módokat alkalmazni;
  • barista / pultos / alap sommelier feladatokat ellátni;
  • számlázni és éttermi szoftvereket kezelni.

Buk_K2.png

 


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

9735 Csepreg, Rákóczi u. 13-15.

Telefon: +3694565040

E-mail: csepreg@ntszki.hu

OM azonosító: 203062


2025Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium