SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062 | 9735 Csepreg, Rákóczi u. 13-15.

Intézmény logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 11.


Török Zoltán

    Nádasdys siker az idei Tini Galopp Vetélkedőn

    2024. október 09-én került sor az idei évben Szombathelyen a Tini Galopp idei megrendezésére, ahol iskolánk egyik csapata megnyerte ezt a népszerű rendezvényt.

    Nádasdys siker az idei Tini Galopp Vetélkedőn

    Ebben a tanévben 2024. október 09-én rendezték meg az általános- és középiskolásokat is megszólító, nagy sikerű Tini Galopp Vetélkedőt. A rendezvény szervezője az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ. A vetélkedő lényege, hogy Szombathelyen a diákok egy nagyjából másfél órás sétával teljesíthető  információkereséssel és szövegértéssel kapcsolatos feladatsorozatot oldanak meg. A cél a lehető legrövidebb idő alatt megoldani minden felbukkanó feladványt és megtalálni minden felmerülő kérdésre a választ. Az idei volt a 15., jubileumi megmérettetés a sorozat életében és témának a „Szombathelyi séták” elnevezést adták a 2024-es vetélkedőnek.

    Iskolánk korábban még nem vett részt ebben a küzdelemben, de idén három, egyenként három fős csapatot állított ki az iskola, ők mindannyian a 10.a osztály tanulói. (A vetélkedőn általános iskolás 7-8., illetve középiskolás 9-10. osztályos tanulók vehetnek részt.) A Nádasdy csapatait alkották: A lányokat Czinege Noémi, Meláth Jázmin és Csatlós Léna képviselte. A második csapatban Schmid Noel, Várhelyi Olivér és Balogh Csaba volt található, míg a harmadikban Koltai Márk, Horváth Norbert és Sax Patrik fogott össze a cél érdekében.

    Az idei év rekordszámú jelentkezőt vonzott; közel 100 vetélkedő tanuló gyűlt össze a SEK aulájában október 09. reggelén. Az általános iskolásoknál 14, míg a középiskolásoknál 17 trió vágott neki a versenynek.

    A rendezvény elején Gerölyné Kölkedi Éva, a szakmai szolgáltató intézményegység-vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd ezt követően a Rum-kastély EGYMI színvonalas szórakoztató dalos-zenés műsora következett. Ezután 5 perces időeltolással indították a csapatokat a szervezők, hogy minden korosztály azonos esélyekkel induljon a saját útja során. Az idei vetélkedő két útvonalon haladt, aminek a során a város emlékhelyeit látogatták meg a gyerekek. Miután visszaérkeztek a tanulók, még egy Szombathely nevezetességeiről szóló játékos kvízben mérhették össze a tudásukat.

    Összességében iskolánk csapatai nagyszerűen helyt álltak a vetélkedő során. Olyannyira, hogy a Hexaverse Group, név szerint Sax Patrik, Koltai Márk és Horváth Norbert alkotta trió, maga mögé utasította az összes többi csapatot és végül megnyerték a középiskolások vetélkedőjét!

    Gratulálunk a csapatoknak a nagyszerű teljesítményekhez!

    Képgaléria

    (Kísérőtanár és fotók: Török Zoltán)

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Nyílt napok 2024. őszén

    Nyílt napok 2024. őszén

    Csepregi és büki dátumok, időpontok

    2024. szept. 20.


    ELTE: Duális gépészmérnöki képzés bemutató nap

    ELTE: Duális gépészmérnöki képzés bemutató nap

    11. és 12. évfolyamos diákjaink 2024. április 27-én, szombaton a szombathelyi ELTE-n jártak, ahol a gépészmérnöki képzésbe nyerhettek mélyebb betekintést.

    2024. ápr. 27.


    Török Zoltán

    Március 15. ünnepség a 9. évfolyam szervezésben

    Március 15. ünnepség a 9. évfolyam szervezésben

    A 2024. évi március 15. ünnepség képes beszámolója. Ideje: 2024. március 14. A képeket készítette: Mészáros Judit tanárnő

    2024. márc. 18.


    Mészáros Judit


    Partnereink

    SZC logo

    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


    Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium

    9735 Csepreg, Rákóczi u. 13-15.

    Telefon: +3694565040

    E-mail: csepreg@ntszki.hu

    OM azonosító: 203062


    2024Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium