OM: 203062 Telephely: 006

Kollégium

Vidéki tanulóink számára iskolánk 110 férőhellyel rendelkező kollégiuma biztosít elhelyezést és ellátást. Kollégiumunk az iskola udvarán épült különálló épületben található. A fiú és leány tanulók szobái külön épületrészben, külön szinteken vannak elhelyezve.
Az étkezést a kollégium ebédlőjében oldjuk meg tanulóink számára. Tálaló, illetve melegítő konyhánk van, magát az étkezést egy külső cég, illetve az ő általa üzemeltetett konyha szolgáltatja. Kollégiumunkban az étkezési térítési díjon kívül külön kollégiumi díj nincs.
A szabadidő eltöltését szolgálják közösségi tereink, ahol lehetőség van tv -, illetve házimozi rendszer használatával – filmnézésre, csocsózásra, biliárdozásra, beszélgetésekre, társas játékok használatára. Pingpongozó és konditerem várja a sportolni vágyó fiatalokat, valamint az udvari pályák és iskolánk tornaterme is lehetőséget nyújt a labdajátékok kedvelőinek. Könyvtárszobánkban a diákok nem csak kötelező olvasmányokat, hanem művészeti albumokat, lexikonokat, különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó szakkönyveket is találnak. A könyvtár a helyszíne több működő szakkörünknek is: zenei szakkör- énekkar, ifjúsági klub. Számítógéptermünkben, mai követelményeknek megfelelő számítógépek szolgálják az iskolai feladatok elkészítését.
Hagyományos programjaink: kilencedik osztályos tanulók bemutatkozó estje, játékos sportvetélkedő (közösségteremtő céllal), őszi gesztenyesütés, Mikulás est, karácsonyi ünnepség, rejtvényfejtő verseny, műveltségi vetélkedő, sportversenyek, házi pingpong bajnokság, farsangi mulatság, külső (más kollégiumok szervezésében történő) versenyeken való részvétel, házi rajzpályázatok, kollégiumi ballagás.
A kötelező tanulószobai és csoportfoglalkozásokon kívül a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják kötelezően választható szakköreink, melynek kínálata legtöbbször igazodik a diákok igényeihez. Jelenleg a következők: Filmklub, Sport szakkör (ezen belül foci, röplabda vagy kosárlabda), Kézműves szakkör, Zenei szakkör- énekkar, Ifjúsági klub.
A nevelőtanári feladatokat öt főállású pedagógus látja el, akik közül néhányan nevelői feladatukon kívül segítséget tudnak nyújtani diákjainknak a tanulásban korrepetálások formájában, főként magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tárgyakból.
Bánó Zoltánné: Kézműves szakkör vezetője, matematika korrepetálás
Horváth Jánosné: Filmklub vezetője, előadások szervezője
Károlyi Nóra: Ifjúsági klub vezetője, magyar nyelv és irodalom korrepetálás
Nagy Attila: Sport szakkörök vezetője, versenyek szervezője
Neuliszt Anikó: kollégiumvezető, Zenei szakkör-énekkar vezetője
Szeretettel várunk minden vidéki tanulót, akinek nehezen megoldható a bejárás iskolánkba, vagy akár a szomszédos büki telephelyen lévő szakközépiskolába!
Összességében úgy gondolom, hogy a kollégiummal szembeni elvárásoknak / az intézmény sajátos eszközeinek és módszereinek felhasználásával a diákok kiegyensúlyozott és egészséges fejlődésének, személyiségének fejlesztésével, sikeres életpályára való felkészítésének segítésével/ igyekszünk maradéktalanul megfelelni.

Neuliszt Anikó kollégiumvezető


Kollégiumi dokumentumok

Meglévő és új diákjaink a kollégiumi felvételi kérelmet az aneuliszt@gmail.com címre, megfelelően kitöltve juttassák el!
Az étkezési igénylést a “Tisztelt Szolgáltatást Igénybevevő” dokumentumban megadott email vagy posta címre kell elektronikusan vagy papíralapon visszajuttatni (természetesen ezt is pontosan kitöltve).

Dokumentumok:
Új kollégiumi felvételi kérelem
Tisztelt Szolgáltatást Igénybevevő
Étkezési igénylés – kollégium
Fontos tudnivalók az étkezéssel kapcsolatosan


Kollégiumi események beszámolói:

 • Ballagási beszéd helyett 2.0
  Kedves Ballagó Diákok! Kedves Szülők! Azt hiszem kevesen vagyunk, akik azt gondolták, hogy megismétlődik a tavalyi ballagás, azaz nem ismétlődik meg, mert idén is elmarad, vagy legalábbis elhalasztódik. De nem csak megismétlődött, hanem súlyosabb is lett a helyzet, hiszen szinte semmi sem valósult meg abból, amiért egy végzős osztályba „buli” járni. Majdnem 6 hónapja tart már az online oktatás, így valószínűleg kettős érzés van bennetek az érettségivel kapcsolatban: egyrészt tartotok tőle, hiszen ez lesz az első komoly megmérettetés az életetekben, másrészt végre találkozhattok a társaitokkal, még ha szigorú óvintézkedések mellett is. Tényleg nagyon nehéz a helyzet, de most már látszik az alagút vége, s lassan már tényleg foglalkozhatunk mással is a járványon kívül. Az otthon töltött időnek azonban lehet sok tanulsága is: A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Vallotta Márai Sándor.  Önmagunk megismerése nem egyszerű feladat, és az elmúlt időszak bizonyára sokakat elgondolkodtatott, hogy merre tovább? Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit. – Steve Jobs Kívánom mindenkinek, hogy találja meg azt az utat amiben az örömét leli, mert ha nem tudod hová tartasz, minden út a sehovába visz. – mondta Henry Kissinger amerikai külügyminiszter. Az első nagy lépés a nagy betűs életbe most kezdődik az érettségi illetve a szakmai vizsgával. De ne féljetek, mert ha az egykori ókori gondolkodó mondását egy kicsit átfogalmazzuk akkor nem lehet baj: A lehetetlen leküzdéséhez kell egy kis idő, az érettségi és szakmai vizsgához valamivel több. Remélem mindenkinek sikerülni fog! 2021. április 30.                                                                                                Dorner Kornél                                                                                                    igazgató
 • Elektronikus beiratkozás
  Az iskolánkba felvételt nyert tanulók az alábbi dokumentumok segítségével információkat kapnak a beiratkozásról, illetve az elektronikus beirtakozás mikéntje is helyet kapott: BKI folyamatleírás 2021 Segédanyag. Az elektronikus beiratkozás menete 2021 Ezúton is köszöntünk minden új diákunkat iskolánkban!
 • Az iskola nyitvatartása
  Intézményünk munkanapokon 8-15 óra között a járványügyi előírások szigorú betartása mellett  nyitva tart.
 • Igazgatói pályázat
  Pályázati felhívás a Vas Megyei SZC Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására
 • OSZTV területi előválogató eredmények
  Varga Viktória pincér 62%-al (mentesül az írásbeli alól)Németh Klaudia pincér 51 %Dankovics Gergő szakács: 31%Csonka András szakács: 51%. Gratulálunk a felkészítő tanárnak: Németh Andrásnak
 • TAVASZI SZÜNET
  Kedves Diákok! Kedves Kollégák! A tavaszi szünet 2021. április 1-től 6-ig tart. A szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda).
 • Ideiglenes felvételi eredmények 2021
  Kedves felvételizők! Minden jelentkező megnézheti saját eredményét ezen az oldalon. Az oktatási azonosító megadásával lehet eljutni az ideiglenes információhoz.A rangsorban elfoglalt pozíció ne tévesszen meg senkit! Mivel sokan több iskolába vagy képzésre jelentkeznek, a hátrébb állóknak is esélyük van bejutni.A tanulmányi területek (ágazatok) a következők: 0611 Gazdálkodás és menedzsment ágazat, Pénzügyi-számviteli ügyintéző 0612 Informatika és távközlés ágazat,Szoftverfejlesztő és -tesztelő 0613 Közlekedés és szállítmányozás ágazat,Logisztikai technikus 0622 Elektronika és elektrotechnikai ágazat,Elektronikai műszerész 0624 Gépészet ágazat,Szerszám- és készülékgyártó 0626 Turizmus-vendéglátás ágazat,CukrászSzakácsPincér – vendégtéri szakember
 • Tantermen kívüli digitális oktatás
  A Tantermen kívüli digitális oktatás munkarendje előreláthatólag 2021. április 7-ig meghosszabbítva.
 • Elveszett érettségi bizonyítvány másodlat kérése
  Elveszett érettségi bizonyítvány másodlat kérése esetén az eljárás menetét a mellékelt jogszabály tartalmazza. Igénylés menete és jogszabályi háttér. Kérelem bizonyítvány másodlat kiadásához. A dokumentumok letöltéséhez kérem, kattintson a hivatkozásokra!
 • Ingyenes képzések felnőtteknek
  2021. februári kezdéssel ingyenes képzések érhetők el a Nádasdyban. Jelentkezési lap letölthető innen PDF vagy DOCX formátumban. Kérjük, hiánytalanul töltse ki a jelentkezési lapot, és csatolja az érettségi bizonyítványa másolatát vagy fotóját!