OM: 203062 Telephely: 006

Logisztikai technikus

Logisztikai technikus
Közlekedés és szállítmányozás ágazat
VÁLASZTHATÓ KÉPZÉS: Logisztikai technikus
Kód: 0613

Ebbe az osztályba azokat a diákokat várjuk, akik szeretnék a világot „mozgásban tartani”. Szeretnek kommunikálni és szervezni, valamint tervezni.


Az oktatás az informatikai ágazat központi technikumi programterve szerint folyik. A tanuló egyidejűleg kap felkészítést az érettségire közismereti és szakmai tantárgyakból. A tanulók a 9-10. évfolyamon elsajátítják az ágazathoz tartozó szakmai alapismereteket. A 10.osztály végén minden tanuló ágazati alapvizsgát tesz. A következő 3 évben mindenki a választott szakmájának megfelelő szakmai képzésben részesül. A szakmai gyakorlati foglalkozást lehetőség szerint mindenki külső gyakorlati helyszínen folytatja a 11-12-13. évfolyamon. Érettségi és szakmai vizsgát minden tanuló a 13. év végén tehet. Sikeres vizsga esetén OKJ 5484113 Logisztikai technikus szakmai végzettséget szereznek. A szak elvégzésével a tanulók alkalmassá válnak szakmájukon belül önálló munkavégzésre, illetve szakirányú továbbtanulásra.

A szakképzettséggel rendelkező:
számítógépet kezel, üzemeltet;
fejlesztéshez szükséges szoftvereket telepít, használ;
weboldalakat tervez és kódol;
webes kliens és szerver oldali alkalmazásokat tervez és fejleszt;
asztali alkalmazást (szoftvert) tervez és fejleszt;
szoftvereket tesztel;
adatbázisokat tervez és kezel;
csoportmunkát és együttműködést támogató szoftvereket használ;
erőforrást és időszükségletet határoz meg.

Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai szoftverek világa nemcsak vonz, hanem azok fejlesztése, tökéletesítése is érdekel.