OM: 203062 Telephely: 006

Kollégium

Vidéki tanulóink számára iskolánk 110 férőhellyel rendelkező kollégiuma biztosít elhelyezést és ellátást. Kollégiumunk az iskola udvarán épült különálló épületben található. A fiú és leány tanulók szobái külön épületrészben, külön szinteken vannak elhelyezve.
Az étkezést a kollégium ebédlőjében oldjuk meg tanulóink számára. Tálaló, illetve melegítő konyhánk van, magát az étkezést egy külső cég, illetve az ő általa üzemeltetett konyha szolgáltatja. Kollégiumunkban az étkezési térítési díjon kívül külön kollégiumi díj nincs.
A szabadidő eltöltését szolgálják közösségi tereink, ahol lehetőség van tv -, illetve házimozi rendszer használatával – filmnézésre, csocsózásra, biliárdozásra, beszélgetésekre, társas játékok használatára. Pingpongozó és konditerem várja a sportolni vágyó fiatalokat, valamint az udvari pályák és iskolánk tornaterme is lehetőséget nyújt a labdajátékok kedvelőinek. Könyvtárszobánkban a diákok nem csak kötelező olvasmányokat, hanem művészeti albumokat, lexikonokat, különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó szakkönyveket is találnak. A könyvtár a helyszíne több működő szakkörünknek is: zenei szakkör- énekkar, ifjúsági klub. Számítógéptermünkben, mai követelményeknek megfelelő számítógépek szolgálják az iskolai feladatok elkészítését.
Hagyományos programjaink: kilencedik osztályos tanulók bemutatkozó estje, játékos sportvetélkedő (közösségteremtő céllal), őszi gesztenyesütés, Mikulás est, karácsonyi ünnepség, rejtvényfejtő verseny, műveltségi vetélkedő, sportversenyek, házi pingpong bajnokság, farsangi mulatság, külső (más kollégiumok szervezésében történő) versenyeken való részvétel, házi rajzpályázatok, kollégiumi ballagás.
A kötelező tanulószobai és csoportfoglalkozásokon kívül a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják kötelezően választható szakköreink, melynek kínálata legtöbbször igazodik a diákok igényeihez. Jelenleg a következők: Filmklub, Sport szakkör (ezen belül foci, röplabda vagy kosárlabda), Kézműves szakkör, Zenei szakkör- énekkar, Ifjúsági klub.
A nevelőtanári feladatokat öt főállású pedagógus látja el, akik közül néhányan nevelői feladatukon kívül segítséget tudnak nyújtani diákjainknak a tanulásban korrepetálások formájában, főként magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tárgyakból.
Bánó Zoltánné: Kézműves szakkör vezetője, matematika korrepetálás
Horváth Jánosné: Filmklub vezetője, előadások szervezője
Károlyi Nóra: Ifjúsági klub vezetője, magyar nyelv és irodalom korrepetálás
Nagy Attila: Sport szakkörök vezetője, versenyek szervezője
Neuliszt Anikó: kollégiumvezető, Zenei szakkör-énekkar vezetője
Szeretettel várunk minden vidéki tanulót, akinek nehezen megoldható a bejárás iskolánkba, vagy akár a szomszédos büki telephelyen lévő szakközépiskolába!
Összességében úgy gondolom, hogy a kollégiummal szembeni elvárásoknak / az intézmény sajátos eszközeinek és módszereinek felhasználásával a diákok kiegyensúlyozott és egészséges fejlődésének, személyiségének fejlesztésével, sikeres életpályára való felkészítésének segítésével/ igyekszünk maradéktalanul megfelelni.

Neuliszt Anikó kollégiumvezető


Kollégiumi dokumentumok

Meglévő és új diákjaink a kollégiumi felvételi kérelmet az aneuliszt@gmail.com címre, megfelelően kitöltve juttassák el!
Az étkezési igénylést a “Tisztelt Szolgáltatást Igénybevevő” dokumentumban megadott email vagy posta címre kell elektronikusan vagy papíralapon visszajuttatni (természetesen ezt is pontosan kitöltve).

Dokumentumok:
Új kollégiumi felvételi kérelem
Tisztelt Szolgáltatást Igénybevevő
Étkezési igénylés – kollégium
Fontos tudnivalók az étkezéssel kapcsolatosan


Kollégiumi események beszámolói:

 • Koleszos farsang 2020
  Íme egy összeállítás az idei kollégiumi farsangról:
 • Kollégiumi karácsony 2019
  Minden évben lelkes diákok karácsonyi műsorral lepik meg a kollégium lakóit. Ebből egy részlet látható az alábbi videón:
 • Advent a kollégiumban 2019
  Tudtátok, hogy az adventi naptárt egy türelmetlen kisfiúnak köszönhetjük? A múlt század elején a kis Gerhard Lang addig kérdezgette anyukájától, hogy mikor lesz már karácsony, amíg az anya ki nem talált egy 24 kis ablakkal rendelkező házikót, amelynek ablakai mögött egy-egy cukorka rejtőzött – megkönnyítve a gyermeki várakozást. A fiú felnőve vállalkozást alapított, és meggazdagodott az ötletből. A koleszosok is szeretnek csokit kapni az adventi időszakban, erre szolgál adventi naptárunk. Minden zsebben egy kis csomag rejtőzik, a benne lévő édességet azonban testvériesen meg kell osztani egy kollégista társukkal, akinek a nevét a csokik között találják. Ez is mutatja, hogy a mi kollégiumi közösségünk olyan, mint egy igazi nagy család.
 • Koleszmikulás 2019
  A Nádasdy Kollégium egyik legkedveltebb rendezvénye a „koleszmikulás”, amikor a kollégisták egymást ajándékozzák meg. Az ünnepség előtt két-három héttel kisorsoljuk, ki kit lepjen meg valami személyre szóló ajándékkal, majd a negyedikesek összegyűjtik a többiektől azokat a gondolatokat, amikből rímekbe szedett rövid jellemzést írnak mindenkiről. A mikulás – akit mindig egy diákunk személyesít meg – ezeket az ajándékokat és kedves szavakat nyújtja át a kollégistáknak. Ezután kezdődhet a buli. Idén – akárcsak tavaly – először egy népi táncházzal indítottunk. Tavaly Fehér Levente hozta el a szombathelyi Ungarescát, idén Szilágyi Tomi hívta meg a répcelaki Ümmögő Néptáncegyüttest. Mindkét diákunk aktívan táncol ezekben a csoportokban, és fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a mozgalmat. A táncház feldobta a hangulatot, és megalapozta az utána következő buli jókedvét. Érdemes megnézni videóinkat!
 • Játékos sportvetélkedő a kollégiumban
  A 2019-2020 tanévben is megrendezésre került a kollégiumi játékos sportvetélkedő, melyről videofelvétel készült.
 • Gesztenyesütés a kollégiumban
  Kollégiumunk hagyományos és népszerű programja az őszi gesztenyesütés. A hozzávaló gesztenyét a diákok szedik a környékbeli erdőkből egy jó kis kirándulás keretében. Idén szikrázó napsütés és nyárias meleg tette még kellemesebbé a túrát. Az összegyűjtött gesztenyét a lányok és a fiúk az udvari asztalok mellett vidám kalákában készítették elő a sütéshez. Este pedig meggyulladt a tűz a katlan alatt és a kis kemencében is, hiszen a gesztenye mellett langalló is készült. A langallót sem csak a lányok csinálták, a fiúk is ugyanolyan lelkesedéssel díszítgették a tészta tetejét a konyhában. A különleges vacsora után a társalgóban óriási bulit csaptak, ami még jobban összekovácsolta ezt a családias diákközösséget.